Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας-Γιορτή της Πολεμικής μας ΑεροπορίαςΑπό Παρασκευή 5 Νοεμβρίου άνοιξε  τις πύλες του για το κοινό το αεροδρόμιο Ανδραβίδας, για τις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις της Πολεμικής Αεροπορίας προς τιμήν του προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
Στον εκθεσιακό χώρο των αεροσκαφών υπήρχαν τα βασικά μαχητικά αεροσκάφη της Π.Α. όπως το Phandom F-4, το F-16 και το Corsair ενώ υπήρχε και έκθεση φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού, καθώς και οπλικών συστημάτων.
Την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου Στον χώρο μπροστά στο μνημείο πεσόντων τελέστηκε η καθιερωμένη Δοξολογία στην οποία χοροστάτησαν ο μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος και ο επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος. Ακολούθως τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων αεροπόρων της μονάδας και στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αμαλιάδας και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Γιάννης Λυμπέρης, οι δήμαρχοι Ανδραβίδας Ιωάννης Παπανδρέου, Πηνείας Βασίλης Παπαδόπουλος, Κάστρου Κυλλήνης Γιώργος Μπούρμπουλας και Λεχαινών Νίκος Κουλούρης, εκπρόσωποι φορέων κ.α.

Κατά τον τριήμερο εορτασμό της Πολεμικής Αεροπορίας εκατοντάδες επισκέπτες πέρασαν την πύλη της 117 ΠΜ Ανδραβίδας και θαύμασαν τα μαχητικά αεροσκάφη που εκτίθονταν στην πίστα του αεροδρομίου καθώς και ένα πολύ ενδιαφέρον οπτικοακουστικό υλικό στην στεγασμένη σε ειδικό χώρο έκθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου