Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Καταπολέμηση του κόκκινου σκαθαριού στο Δήμο Ανδραβίδας.

     Το «Φυτώριο» του Κύριου Θεοδωρακόπουλου από το Ρουπάκι του Νομού Ηλείας ανέλαβε με επιτυχία την καταπολέμηση του κόκκινου σκαθαριού (κόκκινος ρυγχωτός κάνθαρος (rhynchophorus ferrugineus)) στους φοίνικες του Δήμου μας.
    Η μέθοδος που χρησιμοποίησε είναι με ένεση απευθείας στον κορμό του φοίνικα (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες).Η μέθοδος αυτή δεν μολύνει τον περιβάλλοντα χώρο και έχει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.
    Η χρήση της μεθόδου αυτής είναι κατάλληλη για εφαρμογή σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους (πλατείες , σχολεία , νησίδες , κοντά σε σπίτια κ.τ.λ.).
    
    Τα θηλυκά σκαθάρια γεννούν τουλάχιστον 300 αυγά που εκκολάπτονται μέσα σε δυο ημέρες και τρέφονται από τα φύλλα του φοίνικα.
    Η ζημία αρχίζει συνήθως από την κορυφή του φοίνικα όπου βρίσκονται τα πιο τρυφερά «νεαρά» φύλλα, καλό είναι η εφαρμογή να γίνεται όταν η προσβολή από το σκαθάρι είναι στην αρχή ή και προληπτικά και όχι στα τελευταία σταδία.
   Οι βλάβες δεν γίνονται ορατές παρά μόνο στα τελικά στάδια της προσβολής, όταν τα φύλλα του φοίνικα αρχίζουν να γέρνουν και να πέφτουν. Ωστόσο οι ήχοι που παράγουν οι κάμπιες καθώς καταστρέφουν το ξύλο μπορεί να γίνουν αντιληπτοί αν κανείς ακουμπήσει το αυτί του στον φοίνικα.
   





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου