Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΤΟ Δ.Δ ΣΤΑΦΙΔΟΚΑΜΠΟΥ...

Ιδιοκτήτης οικοπέδου στο Δ.Δ Σταφιδόκαμπου κος Κώστας Μαρίνος ξεκίνησε εργασίες για την εκσκαφή θεμελίων και βρέθηκε μπροστά σε ένα ιδιαίτερο θέαμα….
Ταφικά πιθάρια του 3ου και του 4ου αιώνα π.χ.
Κλιμάκιο αρχαιολόγων έφερε στο «φως» μετά από 2.500 χρόνια το περιεχόμενο των 2 τάφων τα οποία απομακρύνθηκαν από την περιοχή με πολύ μεγάλη προσοχή και μεταφερθήκαν στο μουσείο της Αρχαίας Ήλιδας για μελέτη.
Όπως ανέφεραν οι αρχαιολόγοι πρόκειται για «κλασική περίπτωση στο Ν. Ηλείας» . είναι γνωστό πλέον πως η περιοχή του Σταφιδοκάμπου και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ανδραβίδας έχουν βρεθεί πολλά παρόμοια αντικείμενα χρονολογημένα γύρω στο 2.500 και πλέον χρονιά π.χ είναι ένα θέαμα που κανέναν δεν αφήνει αδιάφορο και ιδιαιτέρα τις υπηρεσίες αρχαιοτήτων του Νομού μας.
Ωστόσο ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου κος Κώστας Μαρίνος που βρέθηκε μπροστά στο μοναδικό αυτό θέαμα δήλωσε στον τοπικό τύπο (εφμ. Πρωινή) « Δίχως να χάσουμε καιρό όταν αντικρίσαμε τα πιθάρια ενημερώσαμε τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».
Επιπλέον στο χώρο αμέσως βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις την ιστορία της περιοχής μετά από 2.500 χρονιά. Θεωρώ ότι όσα έχουν βρεθεί στον Σταφιδόκαμπο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας τα τελευταία χρόνια να δώσουν υλικό σε συγγραφείς και μελετητές ώστε να καταγράψουν την ιστορία του τόπου αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου